Home           I            Beleggingstips           I             OptiestrategieŽn         I         Archief           I           Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoekt u een manier om uw FinanciŽle Toekomst te verbeteren?

 

Als u een manier zoekt om uw financiŽle toekomst te verbeteren dan is beleggen een van de beste methoden om mee te beginnen. Als u nog betrekkelijk nieuw bent op het beleggingsvlak  dan zijn er een paar mogelijkheden die u kunt overwegen. Voordat u voor de eerste keer begint met investeren moet u weten wat uw mogelijkheden en de mogelijke opbrengsten zijn bij de verschillende types investeringen.

   

 

Staatsleningen of bankleningen (obligaties).  Een type belegging waar uw interesse naar uit kan gaan en waarin een ruime keuze voorhanden is. Koopt u obligaties, dan krijgt u daar een vergoeding voor in de vorm van rente. De rente die u beurt is de rente die bij uitgifte van de obligatie werd bepaald. Bij de uitgifte van de obligatie ligt de koers van de obligatie op 100 en wordt de rente bepaald door de marktwerking op dat moment. Nadat u gekocht hebt kan de koers van de obligatie gaan afwijken ten opzichte van de koers bij aankoop onder invloed van de economische gang van zaken. De obligaties hebben een vaste looptijd. Zit u de hele rit uit, dan wordt de obligatie op het eind tegen koers 100 uitgeleverd. Gedurende de looptijd bent u verzekerd van een vaste rente, de rente die dus bij uitgifte werd bepaald.

Spaarrekeningen; een eenvoudige manier om uw geld in te beleggen is de bekende spaarrekening bij de bank Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden, waarbij de aan u te vergoeden rente over het algemeen erg laag ligt. Deze rente ligt vaak rond of iets boven het inflatieniveau en als u vermogensrendementsheffing (1,2%) moet betalen dan is de rentevergoeding in de meeste gevallen onder de som van inflatie + rendementsheffing. Het is wel de methode met de hoogste zekerheid, maar het levert niet echt iets op.

Bankfondsen; een andere methode is om uw geld te investeren in specifieke bankfondsen. Ook hierin is een ruime keus aanwezig en er is hierin een felle concurrentie tussen de banken onderling. De banken beleggen uw geld dan weer in allerlei andere financiŽle waarden, zowel in binnen- als buitenland. U doet het beleggen niet zelf, maar laat dat aan de bank over. Uw inkomsten kunnen nogal variŽren. Als de bank een achteraf foute beslissing heeft genomen kan u dat geld kosten. Wees dus voorzichtig met deze beleggingsvorm. Beter is om u eerst door een onafhankelijke partij te laten voorlichten.

Onroerend goed. Een methode die vaak bewezen heeft erg lucratief te zijn is een investering in onroerend goed. Veel mensen realiseren zich niet hoeveel geld hiermee verdiend kan worden. Een investering in onroerend goed kan inhouden dat u een eigendom verwerft, dit eigendom renoveert (of laat renoveren) waarna u het met dikke winst verkoopt. Of u kunt het verhuren om er een maandelijks inkomen uit te betrekken. Gedurende de verhuurperiode kan het eigendom in waarde vermeerderen. U hebt dan huurinkomsten + een waardevermeerdering. Houdt u er wel rekening mee, dat in Nederland de huurder meer rechten heeft dan de verhuurder. Ook hier is een goede voorlichting vooraf noodzakelijk. Laat ook ten alle tijden het eigendom door een onafhankelijke partij taxeren. Er zijn veel mensen erg welvarend geworden door in onroerend goed te investeren. Dit is dus een uitstekende investeringsmogelijkheid.

Aandelen. Aandelen zijn een deel, zoniet het hoofdbestanddeel van een beleggingsportefeuille. Het bezit van een aandeel houdt in dat u voor een stukje eigenaar bent van het bedrijf die het aandeel heeft uitgegeven. Hierdoor deelt u ook mee in de winst (dividend) van het bedrijf. Uiteraard krijgt u meer ďeigenaarschapĒ bij het verwerven van meer aandelen waardoor u ook meer dividend ontvangt.

 Terug naar vorige pagina

 

 


 

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006