Home           I            Beleggingstips           I             OptiestrategieŽn         I         Archief           I           Links

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Lynch en zijn Beleggingsmethode

   

 

Peter Lynch, beheerde het Magellanfonds van 1977 tot 1990. Iemand die in 1977 met $1.000,- was ingestapt kreeg in 1990 maar liefst $28.000,- terug. Het 28-voudige in 13 jaar.

Evenals Buffett is Lynch niet te vinden voor complexe financiŽle modellen. Ook bij hem geeft de mix van gezonde verstand en geduld de doorslag. Lynch, die sinds hij zijn functie neerlegde bij Magellan verschillende bestsellers over beleggen uitbracht, beveelt kandidaat-investeerders aan om te beleggen in wat ze goed kennen. In de praktijk betekent dit dat beleggers eerst een grondige analyse van een bedrijf dienen te maken alvorens ze tot een koop beslissen. Daarbij verdient zowel de financiŽle gezondheidstoestand van de onderneming aandacht als de wijze waarop het bedrijf geleid wordt. Investeerders die daar de nodige tijd voor hebben, krijgen het advies om zelf een portefeuille samen te stellen eerder dan in een beleggingsfonds te stappen. Wie die tijd niet heeft, stapt het best in beleggingsfondsen, stelt Lynch. Die stelling mag van een gewezen beheerder van beleggingsfondsen vreemd overkomen, maar daarmee spreekt Lynch zijn eigen winkel niet tegen. Het aantal beleggers dat zich de tijd en moeite kan en zal getroosten om grondige bedrijfsanalyses door te voeren, lijkt immers dun gezaaid.

Zijn boek: "Hoe klop ik de beurs" besluit hij met het gegeven dat een handvol voltreffers de oorzaak van het succes van het fonds waren. Met als les voor de particuliere belegger : ťťn of twee voltreffers per decennium kunnen van een doorsnee portefeuille een winnaar maken.

 

 

 Terug naar vorige pagina

 

 


 

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006