Home           I            Beleggingstips           I             OptiestrategieŽn         I         Archief           I           Links

 

Onroerend goed in Turkije, verwachting hoge waardestijging

27-08-2007

 

Turkije is niet alleen in trek als toeristisch land maar wordt ook steeds vaker genoemd als investeringsland. Naast het prachtige klimaat, de mooie kuststreek en de zeer gastvrije bevolking, biedt het land vele mogelijkheden voor particulieren om te investeren in onroerend goed met de verwachting op een hoge waardestijging.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Het kopen van zowel grond als een tweede huis of appartement is het overwegen waard. De prijzen liggen nog ver onder gelijkwaardige objecten in Spanje of Frankrijk. Turkije dat een bevolking telt van ca. 72 miljoen mensen maakt jaarlijks een economische groei tussen de 5 en 10%. De markt bevindt zich er in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling.

Turkije is een Aziatisch land en de Turkse rechtstaat is - net als de onze- ingericht naar Frans voorbeeld. Er zijn wel enkele belangrijke verschillen met Nederland als het gaat om de koop van onroerend goed. Het is in Turkije niet perse nodig om de koop van een huis via de notaris te laten lopen. Het kan natuurlijk wel, maar het is geen vereiste. De koper en de verkoper zijn samen verantwoordelijk voor de inschrijving in de Openbare Registers. Ook mogen er geen huizen gekocht worden die gelegen zijn in militaire zones. Dat is helaas wel vaak aan de kust. Er blijven echter zeer veel kavels aan de kust beschikbaar en dit aantal neemt de laatste jaren alleen maar toe, vooral in het gebied rond Dalaman. Naast de bekende Turkse RiviŤra, met als middelpunt steden als Antalya en Alanya, komt nu ook het gebied tussen Marmaris en Fethiye in trek. Deze streek staat nog helemaal aan het begin van een ontwikkeling die te vergelijken is met de bekende Spaanse Costaís in het begin van de 70-er jaren in Spanje.

Omdat Turkije niet die controlerende functie heeft, die de Nederlandse notaris wel heeft, moet je zelf heel goed je huiswerk doen. Dan voorkom je een hoop problemen en bespaar je veel geld. Een goede adviseur kan u helpen om te controleren of de verkoper ook daadwerkelijk eigenaar is van het pand, of de hoeveelheid grond die in de koopakte staat vermeld, ook daadwerkelijk aan u toekomt en of uw plannen niet strijdig zijn met gemeentelijke bestemmingsplannen.

In Turkije is het gebruikelijk om inkomstenbelasting te betalen over de winst die je maakt op je huis als je het binnen 4 jaar weer verkoopt. De tarieven liggen tussen de 20 en 40%. Altijd nuttig om een belastingadviseur in de hand te nemen als u dat van plan bent!

Enkele interessante objecten en tevens nederlandstalige begeleiding vindt u via www.propertiesturkey.eu

 

Terug naar Beleggingstips

 

 

 

  

 

 

google earth

 

  SPONSOR CATEGORIňN
 

 

 

  SPONSOR LINKS

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging  2006.