Home           I            Beleggingstips           I             Optiestrategieën         I         Archief           I           Links

 

 

 

 

 

 

 

 
Online Traden

 

   

 

Het internet heeft voor beleggers die willen online traden een nieuwe wereld geopend om in effecten en derivaten (opties, futures enz.) te beleggen. De internet revolutie stelt de doorsnee belegger in staat zich te meten met de “grote jongens” zoals institutionele beleggers voor wat betreft informatie en hulpmiddelen die nodig zijn om een afgewogen beslissing te nemen bij het traden in bijv. aandelen.

Een kleine trader op de aandelenmarkt kan tegenwoordig online beschikken over real time nieuws, real time koersinformatie en intraday koersgrafieken. De transactiekosten bij o.a. aandelentrading zijn significant verlaagd, dankzij de toenemende concurrentie tussen brokers. De meeste brokers gebruiken web-based of software-based trading platforms. Online kan de trader hiermee beschikken over zowel fundamentele analyse informatie als over technische analyse tools ten behoeve van research en selectie. De kleine trader kan zodoende net zo goed korte termijn trades uitvoeren als de grote beleggers. Tevens bestaan er veel (nieuwe) investeringsproducten zoals indexfondsen of indextrackers, mini futures en natuurlijk de vertrouwde optie. Ervaren traders gebruiken de hefboomwerking om hun rendementen significant te verhogen. Aandelenopties en mini futures zijn slechts enkelen tussen velen. Er zijn online ruime hoeveelheden informatie en middelen beschikbaar voor aandelen trading. Maar u moet het voor u juiste kunnen vinden. U moet nog steeds met toewijding uw eigen analyses verrichten. In het begin is dit zeer tijdrovend. Maar het loont om de voor u beste belegging - of trading ideeën te vinden en de beste trading systemen te verkrijgen om uiteindelijk uw eigen trading-stijl toe te passen.

Zelfs bij sterk schommelende markten en ingebouwde risico’s zijn er nog steeds kansen op hoge winsten. De beste manier om met het online aandelentraden te starten is het ontwikkelen van een strategie gebaseerd op realistische verwachtingen. Wees vooral in het begin selectief. Dat betekend dat u uw beleggingen met een zekere mate van scepticisme en realisme benaderd. Op deze site staan meerdere artikelen die u helpen een strategie op te bouwen.

Zelfs de beste internet aandelentrader kan op de aandelenmarkt geld verliezen. Het is altijd het beste om voorzichtigheid te betrachten als u start met uw trading carrière. Of u nu probeert wat extra geld te verdienen naast uw pensioen, het studiegeld voor uw kinderen, of u maakt van het online traden uw beroep, er is altijd wel een risico element aanwezig. U moet dus een risicofactor in uw strategie inbrengen. Spreiding van uw portefeuille is de beste manier om het risico te verminderen.

 

 

 Terug naar vorige pagina

 

 


 

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006