Home           I            Beleggingstips           I             Optiestrategieën         I         Archief           I           Links

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips voor Effectieve Aandelentrading

Acht toptips voor effectieve en winstgevende trades op de aandelenmarkt.

 

   

1. Houdt uw ogen open voor een “aankoop in ontwikkeling”.

Als een bepaald aandeel laag genoteerd staat maar dat wordt verhandeld met een ongewoon hoog volume, dan zijn er hoogstwaarschijnlijk traders die iets weten over dit fonds dat u niet weet. Probeer uit te vinden welke informatie u mist.

 

2. Pas een beschermingsconstructie toe.

Ik juich het toe als u in een winstgevende trade stapt, maar u mag nooit vergeten dat bij iedere investering op de aandelenmarkt u een risico neemt. Wat gaat u doen als de koers van een aandeel waarin u hebt geïnvesteerd in elkaar zakt? Voor uw eigen bescherming moet u een besluit nemen over het bedrag dat u maximaal bij die investering wilt verliezen. Dit is een essentieel deel van een tradingplan. Een standaard methode is het gebruik van een stoploss of de aankoop van een putoptie op een wat lager niveau dan de aankoopkoers van het aandeel. Dit is dan de bodemprijs waarop u het betreffende aandeel wilt verkopen om een groter verlies te voorkomen.

 

3. Om winstgevend op de aandelenmarkt te traden moet u kijken naar een combinatie om uw vermogen te laten groeien en het vinden van de beste opbrengsten.

Het totale bedrag waarmee u wilt traden kunt u het beste spreiden tussen aan de ene kant blue-chip aandelen met lage opbrengsten en laag risico en aan de andere kant aandelen met hogere opbrengsten maar met waarschijnlijk hogere risico’s.

 

4. Schrijf uw handelsplan op.

Misschien hebt u een gedetailleerd handelsplan in uw hoofd; schrijf dat op! Als u dit plan tot uitvoer brengt blijft u het regelmatig lezen. Het blijft u herinneren aan het doel van uw winstgevend handelsplan in aandelen en het zal u bewegen om trouw te blijven aan uw plan indien de situatie veranderd.

 

5. Iedere trader heeft toegang tot dezelfde informatie.

Er zijn veel succesvolle traders die toegang hebben tot dezelfde informatiebronnen als waar  ook u toegang tot heeft. Met de snelle toename in online-informatie kan iedereen toegang krijgen tot grafieken, real-time koersdata en bedrijfsberichten. De succesvolle traders hebben natuurlijk ook wel verliesgevende trades, maar door het effectieve gebruik van die informatie kunnen zij uiteindelijk winstgevend in aandelen traden in tegenstelling tot de traders die juist niet efficiënt met de informatie omgaan.

 

6. Koop op gerucht en verkoop op het nieuws (?)

Het komt voor dat u zo snel mogelijk op een gerucht een aankoop doet. Als u bijvoorbeeld hoort dat er een bod op een bedrijf in aantocht is, dan wilt u instappen op de huidige lage koers, omdat de koers zal gaan stijgen. Het zelfde hoeft niet op te gaan bij verkoop.

Traden in aandelen is niet voor bangerikken maar moet gezien worden als een investering voor lange tijd. Wees niet impulsief bij trading. Het kan u de kop kosten.

 

 

7. Voordat u een aandeel koopt berekent u eerst de aankoopprijs én de verkoopprijs.

U moet zeker niet een aandeel op iedere koers aankopen. Wilt u winstgevend in aandelen traden dan berekent u eerst wat een aandeel u waard is en koopt u alleen nadat de koers op of onder de door u berekende aankoopkoers komt. U moet ook weten op welke koers u verkoopt. Op welke koers wilt het aandeel verkopen als deze stijgt en wanneer als deze daalt? Aandeelkoersen kunnen zeer beweeglijk zijn. U kunt verkopen op de top van een opwaartse beweging (als de koers neigt te gaan dalen), opnieuw kopen als de koers gedaald is en uit het dal lijkt te komen, weer verkopen als de koers hoger gaat dan de voorgaande top enz.

 

8. Spreid uw portefeuille

Zoals ik hierboven al vermeldde zit er een risico in investeringen in aandelen. Zet niet uw hele kapitaal op één fonds. Spreid uw kapitaal over meerdere fondsen. Vaak is het zo dat als een fonds daalt een ander juist stijgt. Het vermindert uw verlies en zal uiteindelijk tot meer winst leiden. Meer over spreiding in uw portefeuille vind u in : Spreid uw portefeuille.

 

 

 Terug naar vorige pagina

 

 


 

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006