Home           I            Beleggingstips           I             OptiestrategieŽn         I         Archief           I           Links

 

 

 

 

 

 

 

 

BELEGGINGSSTRATEGIE

 

 

Koop de "Dogs of Dow"

De "Dogs of Dow" portefeuille is een portefeuille met aandelen geselecteerd volgens de principes uit het boek "Beating the Dow" van O'Higgins and Downes, geplubliceerd in de jaren 80. Deze strategie is ook wel bekend onder de naam "OHD" of "Beating the Dow"

   

De bewering is dat in de loop van tijd bepaalde aandelen een onderwaardering krijgen die niets te maken heeft met de 'performance' van het bedrijf. Als je maar geduldig bent dan zal de waarde van deze aandelen zich herstellen, ja zelfs de 'blue chips' overtreffen in performance. Voor de "Dogs of the Dow" worden derhalve de tien Amerikaanse aandelen met het hoogste dividendrendement (dat is: dividend/aandeelprijs) genomen.
Een voordeel van deze strategie is dat ze tamelijk eenvoudig is uit te voeren: aandelen worden gekocht op een bepaalde datum, en er wordt een jaar niet meer naar omgekeken. Vervolgens wordt elk jaar op een vaste dag de portefeuille herzien.
Gemiddeld rendement sinds 1973 is 17.7%/jaar.

De "Small dogs of the Dow" zijn de 5 laagst geprijsde aandelen uit de tien met het hoogste rendement. Gemiddeld jaarlijks rendement sinds '73 is 20.9%.
"Foolish Four" is vergelijkbaar met de "small dogs" maar men kiest alleen aandelen 1-4 of 2-5 uit de laagst geprijsde vijf. Gemiddeld jaarlijks rendement sinds 1973 is 21.96%.
(M.d.a. Hans Mulder)

 Terug naar vorige pagina

 

 

 


 

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006