Home           I            Beleggingstips           I             Optiestrategieën         I         Archief           I           Links

 

 

 

 

 

 

 

 

BELEGGINGSTIPS

10 Beleggingstips op z'n Cruyffs

Om beslagen ten ijs te komen op het beleggingspad geeft Fidelity 10 ‘Cruyffiaanse’ beleggingstips. De tips waren oorspronkelijk bedoeld voor de WK in 2006. maar het zijn tips die altijd gelden.

   

1. U bent op tijd of u bent te laat. Als u te laat bent moet u zorgen dat u op tijd vertrekt.
Hoe vroeger u begint met beleggen, des te meer tijd heeft u om uw geld te laten groeien. Wacht u, dan moet u steeds meer beleggen om hetzelfde resultaat te behalen.

2. U moet altijd zorgen dat u een doelpunt meer scoort dan de tegenstander.
Beleg niet al uw geld, houd een deel apart voor bijvoorbeeld een onverwachte aankoop of een plotselinge tegenvaller zoals de reparatie van uw auto.

3. Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet.
Vraag uzelf af hoeveel risico u kunt nemen. Het heeft geen zin een belegging te kiezen waar u slaap over verliest. Wees realistisch over uw benadering en schakel een adviseur in.

4. Elk nadeel heb z’n voordeel.
Beleggen brengt relatief meer risico met zich mee dan een spaarrekening, maar als u uw spaarsaldo corrigeert met het inflatie percentage zal het resultaat vies tegenvallen: Voor een bedrag waar u nu een auto van koopt, koopt u misschien tegen uw pensioen een fiets. Door te beleggen werkt uw geld harder en heeft u meer kans op hoger rendement.

5. U bent net zoveel waard als de tijd die u op TV komt.
Ga alleen beleggen als u bereid bent uw geld minimaal 5 tot 10 jaar, misschien zelfs langer, te beleggen. Verwacht u uw geld eerder nodig te hebben, beleg dan in fondsen met een laag risico.

6. Ik speel altijd met drie spitsen omdat de veldbezetting dan beter is.
Wed nooit op één paard. Door uw beleggingen te spreiden over zoveel mogelijk verschillende landen en verschillende sectoren, spreid u uw risico optimaal.

7. Als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren.
Blijf aan de bal. Door regelmatig te beleggen vergroot u uw kans op het opbouwen van een prima resultaat.

8. Beleggen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel beleggen.
Beleg met beleid. Kies beleggingen die aansluiten bij uw doel en uw persoonlijke omstandigheden. Ga goed na waarin een fonds belegt en bekijk of u zich daar comfortabel bij voelt. Vraag zonodig advies aan een beleggingsadviseur. Beleggen in individuele aandelen of de gouden tip van de dag lijkt simpel maar blijkt uiteindelijk het allermoeilijkst.

9. Als u sneller wilt spelen kan u wel harder lopen, maar de bal bepaalt de snelheid van het spel.
Het kan verleidelijk zijn te wachten met beleggen tot de markt zakt, maar hoeveel mensen hebben de stijgende markt van de afgelopen drie jaar gemist? Zelfs experts kunnen de markt nooit helemaal ‘timen’. Belangrijker is te beleggen in een fonds waar u zich goed bij voelt, er regelmatig in te beleggen en de tijd te nemen om stijgingen en dalingen mee te maken.

10. De waarheid is nooit precies zoals u denkt dat hij zou zijn.
Veranderingen in uw situatie (een nieuwe baan, kinderen, huwelijk) kunnen betekenen dat u uw beleggingen moet aanpassen. Bekijk daarom regelmatig uw portefeuille, in elk geval eenmaal per jaar. Advies inwinnen bij een beleggingsadviseur kan u helpen te bepalen of een aanpassing van uw portefeuille nodig is.

 

 Terug naar vorige pagina

 

 

 


 

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006