Home           I            Beleggingstips           I             Optiestrategieën         I         Archief           I           Links

 

 

 

 

 

 

 

 

SKAGEN  Global

Eind december 2007 werd door een vakjury van De Telegraaf het Noorse fonds SKAGEN Global gekozen tot “product va het jaar 2007”.  SKAGEN Global belegt wereldwijd in voornamelijk ondergewaardeerde, impopulaire aandelen die nauwelijks door de markt worden gevolgd. Men houdt een filosofie aan die zich kenmerkt door “Undervalued, Underanalysed, Unpopulair”.  Ook is het SKAGEN Global fonds door kredietbeoordelaar Standard & Poor’s uit 1352 fondsen als het beste wereldwijde beleggende aandelenfonds gekozen. Sinds haar oprichting in 1997 heeft het fonds een fantastisch gemiddeld jaarrendement behaald van 20%.

   

 

In de afgelopen 10 jaar, dus inclusief de crash van begin deze eeuw, heeft SKAGEN Global een totaalrendement gehaald van ca. 750%. De leden van de vakjury die bestond uit Jaap van Duin  (voormalig Chief Investment Officer van Robeco), Jan Maarten Slagter (voorzitter van de Vereniging van Effecten Bezitters), Anne Gram (voormalig hoofd beleggingsadvies FortisMeesPierson Private Banking), Manno van der Berg (redacteur De Financiële Telegraaf) en Herman Bouter (financieel planner), hebben het fonds beoordeeld vanuit het oogpunt van de consument. Daar zijn factoren van belang als: is het product voldoende transparant?; kan ik begrijpen wat het fonds doet?; wat krijg ik terug voor het risico en de kosten?

De vakjury had vrij snel de keus uit de twaalf fondsen gemaakt. Het hoge rendement bij een gering risico, de heldere visie en de “ambachtelijke manier waarop SKAGEN belegt” gaven de doorslag. Minpuntje zijn de hoge kosten, maar daar staat het hoge rendement tegenover. Daarnaast maakt een prestatieafhankelijke fee het grootste del uit van die kosten.

Onze indruk is dat het fonds, gezien de zeer gunstige risico-rendement-verhouding zeker koopwaardig is. De minimuminleg is € 500,-. Bij een maandelijkse of tweemaandelijkse inleg van dit bedrag over meerdere jaren bouwt u een prachtig vermogen op.

Distributeur van SKAGEN Global is SNS Fundcoach.

Valuta: NOK
Fondsvermogen: 32.501,00 milj NOK

Risico: Gemiddeld

Kosten:

Aankoopkosten: 0,70%
Verkoopkosten: 0,00%
Valutakosten: 0,35% (max € 20,-)
Jaarlijkse beheervergoeding: 1%
Minimum inleg: € 500 euro,-

Een verkorte prospectus vindt u hier

 

 Terug naar vorige pagina

 

 


 

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006