Home           I            Beleggingstips           I             OptiestrategieŽn         I         Archief           I           Links

 

 

 

 

 

 

 

BELEGGINGSSTRATEGIE

Op lange termijn hogere winsten voor farmaceuten.

Waarom de Farmaceutische Industrie een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Een kritische beschouwing.

(het voordeel van de Codex Alimentarius)

Onderstaand leest u een ingezonden artikel waarbij ik twijfelde of plaatsing op deze site geschikt was. Vanwege de gunstige vooruitzichten voor de farmaceutische industrie leek het mij voor u als kritische belegger wel interessant.

   

 

Iedereen weet dat bedrijven gebaat zijn bij hoge omzetten en hoge marges. Naarmate de concurrentie groeit zullen onder druk hiervan de bruto winstmarges kleiner worden. Om dit te compenseren wordt gezocht naar hogere omzetten. Uiteraard geldt dat ook voor de farmaceutische industrie, echter de oude verkoopstrategieŽn werken niet meer in deze dynamische markt met enorme veranderingen in de zorgsector.

Zowel in de VS als in Europa wordt meer gefocust op kwaliteit en flexibiliteit. Uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants blijkt dat: 'Een aantal farmaceuten is al druk bezig met het aanpassen van de verkoopstrategieŽn. Gezien de ontwikkelingen in de markt is het zaak om verkoop- en marketingstrategieŽn te ontwikkelen, waarin de individuele eisen voor betrokkenen terugkomen. Denk hierbij aan exclusieve relaties met specialisten en het zorgen voor toegevoegde waarde voor verzekeraars. Het hebben van een groot sales team is volkomen achterhaald. Het draait steeds meer om relatiemanagement.'

Dat betekend dus dat de banden met specialisten en zorgverzekeraars worden versterkt. Hierdoor zal de objectiviteit bij specialisten weliswaar afnemen maar de afzet van medicijnen neemt toe.

Wetenschappelijk onderzoek zal ook nog meer dan nu afhankelijk worden van de farmacie. Ook hier verdwijnt de objectiviteit. De farmaceutische industrie sponsort onderzoek, adviseerd en betaald voordrachten e.d.

Dat er jaarlijks honderden doden te betreuren zijn door foutief en teveel medicijngebruik of door gemanipuleerd onderzoek, wordt door de industrie ter kennisgeving aangenomen. Zo stierven in de VS duizenden mensen aan hartaanvallen door het medicijn Cox-2 inhibitors. Ook in Nederland sterven jaarlijks honderden door verkeerde medicijnen of foute combinaties. Hier wordt door de politiek helaas weinig aandacht aan besteed.

Daarbij zijn verreweg de meeste medicijnen symptoombestrijding in plaats van het aanpakken van de werkelijke oorzaak (vaak een gebrekkige immuniteit).

Er speelt echter nog meer.

Farmaceutische bedrijven kijken er naar uit dat met de vergrijzing een hoop mensen gaan leiden aan Alzheimer en andere chronische lifestyle ziektes die in de meeste gevallen terug te voeren zijn op uitermate slechte voedingspatronen.

De kwaliteit van ons voedsel is de afgelopen decennia sterk teruggelopen. Om voldoende immuniteit van ons lichaam te waarborgen zijn voldoende vitamines en mineralen nodig die wij normaliter uit ons voedsel halen. Uit onderzoek van o.a. de consumentbond blijkt nu dat deze componenten nog slechts voor een deel in ons voedsel voorkomen. Zie dit artikel. Steeds meer mensen kopen daarom extra voedingssupplementen om het tekort op te heffen en om hun immuniteit op peil te houden.  Een verzwakt immuniteitsstelsel is de oorzaak van veel ziekten. Natuurlijke ingrediŽnten voorkomen chronische ziekten beter dan welk medicijn dan ook en dat zonder enige bijwerking.

En hier heeft de farmaceutische industrie een grote overwinning behaald.

De farmaceutische industrie is zich er zeer wel van bewust dat door het gebruik van volwaardige voedingsmiddelen en supplementen het aantal ziektegevallen zal afnemen. Bijgevolg zal hun omzet en dus hun winsten dalen. Als de consument kiest voor volwaardige voeding in bijv. natuurwinkels en voor kwaliteitsvoedingssupplementen kan het gebeuren dat de burger gezonder wordt en minder afhankelijk wordt van de producten van de farmaceutische industrie. 

Wat is hier tegen te doen?

Bij de invoering van de richtlijn voedingssupplementen in 2003 is bepaald dat op 31 december 2009 alle voedingssupplementen moeten voldoen aan zeer strenge eisen. IngrediŽnten waarvan bewezen is dat zij in sterke mate bijdragen aan de opbouw van ons immuniteitsstelsel, zoals het plantenextract tocotrienols, worden verboden. Ook zal waarschijnlijk vit.C in niet meer dan 50mg-pillen verkocht mogen worden. Ons lichaam kan in tegenstelling tot nagenoeg alle diersoorten zelf geen vit.C aanmaken. De meest aan de mens verwante soort, de chimpansee, maakt dagelijks zelf ca. 3 gram aan en bij ziekte maakt het dierlichaam een veelvoud daarvan aan.

Garlic, een knoflook,  zal in pilvorm ook niet meer verkocht mogen worden. Het is een van de krachtigste antibiotica voor een heel breed spectrum. Het werkt tegen virussen, bacteriŽn en tumoren en het heeft geen bijwerkingen.

Zo zijn er veel meer goede vitamine- en mineralenpreparaten die per 1 jan 2010 niet meer verkocht mogen worden. En dat in een tijd waarin opname van deze stoffen uit ons voedsel ontoereikend is!

Onder druk van de machtige farmaceutische industrie hebben 146 landen de ďCodex AlimentariusĒ ondertekend, waaronder Nederland. De pers is hier buiten gehouden om reacties vanuit de bevolking te voorkomen. Voor meer informatie kijkt u op deze site.

De toekomst voor de farmaceutische industrie ziet er dus rooskleurig uit. Meer ziektegevallen levert immers meer winst op.

infosites:

www.jankraak-taichitao.nl/content/website.php?hoofdpagina_id=1207

www.jankraak-taichitao.nl/content/website.php?hoofdpagina_id=1184

 

 

 

 Terug naar vorige pagina

 

 

 


 

 

COPYRIGHT © eengoedebelegging 2006